JE RESULTATEN

Hey Je hebt waarschijnlijk een normale huid

Een normale huid is een gezonde huid die in optimale conditie verkeert om de essentiële functies uit te voeren. Glad, stevig en flexibel: een normale huid is goed gehydrateerd, in balans en vrij van beschadigingen en tekenen van gevoeligheid. De huid voelt zacht en soepel aan en poriën zijn nauwelijks zichtbaar.

Om je huid in tiptop conditie te houden, moet je producten gebruiken die de natuurlijke beschermlaag van je huid respecteren en versterken. Een cruciaal onderdeel van deze natuurlijke beschermlaag is het microbioom. Ondersteun de afweer van je huid door haar regelmatig te hydrateren en SPF-crèmes te gebruiken om haar tegen schadelijke uv-stralen te beschermen.

Ik woon in een stad

Een normale huid kan reageren op de slechte luchtkwaliteit, uv-stralen en stress van het stadsleven. Geef de natuurlijke beschermlaag van je huid een boost door haar goed te hydrateren en dagelijks zonbescherming aan te brengen.

Ik word blootgesteld aan centrale verwarming of airconditioning

Blootstelling aan centrale verwarming kan de bovenste en onderste huidlagen uitdrogen. Goede hydratatie houdt je huid in optimale conditie en vermindert schilferen en jeuk.

Ik rook regelmatig

Regelmatig roken berooft de huid van zuurstof. Dit leidt tot droogheid, vroegtijdige veroudering, rimpels en fijne lijntjes, en versterkt littekenvorming en pigmentatie. Hierdoor wordt collageen afgebroken en de gevoeligheid voor uv-stralen verhoogd.

Ik drink minder dan 8 glazen water per dag

Water drinken is essentieel voor de algemene gezondheid, en met name voor de hydratatie van de huid. We raden aan om dagelijks voldoende water te drinken om je huid van binnenuit gezond te houden.

Ik draag elke dag make-up

Zorg dat je alle sporen van make-up dagelijks verwijdert en je huid grondig reinigt en hydrateert, waarbij je producten vermijdt die de natuurlijke balans of beschermlaag kunnen verstoren of die je huid kunnen irriteren.

Feiten over een normale huid

FEITEN 1

Hoewel een normale huid doorgaans geen problemen geeft, hebben de meeste mensen in ieder geval één keer per jaar wel eens last van een onbalans of huidprobleem. De huid is een levend orgaan dat wordt beïnvloed door externe en interne factoren. Veranderingen zijn normaal en de conditie van de huid kan variëren.

FEITEN 2

Mensen met een normale huid hebben een evenwichtige huid, hoewel de T-zone wel vet kan zijn.

FEITEN 3

Een regelmatige huidverzorgingsroutine helpt je huid om in balans te blijven.

FEITEN 4

Weersveranderingen zijn van invloed op de conditie van de huid, dus het is belangrijk dat je jouw verzorgingsroutine aan de jaargetijden aanpast.

Jouw routine

Eerste stap

Gebruik milde producten die effectief reinigen zonder de huid van haar berschermlaag te ontdoen, zoals microbioom-vriendelijke zeep en douchegels die het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil houden en tegelijkertijd de natuurlijke afweer een boost geven.

Tweede stap

Zoals voor alle huidtypen geldt, is het gebruik van uv-bescherming heel belangrijk voor het onderhouden van een gezonde huid. Gebruik altijd een zonnebrandcrème als je de zon in gaat en vergeet niet om de huid regelmatig te hydrateren met een zachte lotion op waterbasis.

Derde stap

De beste en meest eenvoudige manier om een stralende huid te onderhouden, is voldoende water te drinken. Dit drijft op een natuurlijke manier gifstoffen af, voorkomt vroegtijdige veroudering, onderhoudt een normale pH-waarde, bevordert de genezing en egaliseert de huid.