ONZE EXPERTISE

We weten wat jouw

huid betekent

De huid is geweldig. Het is het grootste en meest indrukwekkende orgaan van ons lichaam. Het beschermt ons, weerspiegelt ons welzijn en helpt ons om contact te maken met elkaar. Hoe meer we over de huid weten, hoe beter we haar kunnen verzorgen.

Hier bij Sanex bestuderen we elk aspect van de huid en haar functies, en dagen we onszelf voortdurend uit om voorop te blijven lopen. We werken nauw samen met onze huidexperts: dermatologen, kinderartsen, onderzoekers en ontwikkelaars, om jou producten en services te bieden die gestoeld zijn op betrouwbare wetenschappelijke kennis en de meest geavanceerde technologie.

Expertise binnen handbereik

Expertise binnen handbereik

Onze huidverzorgingsexperts geven je tips en adviezen over hoe je jouw huid en die van je dierbaren het beste kunt verzorgen. We bestuderen de nieuwste klinische onderzoeken en vertalen de bevindingen naar duidelijke, relevante feiten en nuttige adviezen die jij kunt begrijpen en toepassen.

Het delen van onze kennis over huidverzorging maakt onderdeel uit van onze missie om jou te helpen doen waar je goed in bent: voor jezelf en je dierbaren zorgen.

 

De Huid: een wonder van de natuur

De huid beschermt je

De huid beschermt je

Een gezonde huid voorziet het hele lichaam van een tweezijdige barrière. Deze houdt verontreinigende stoffen buiten en vocht binnen. De huid beschermt je tegen uv-stralen, luchtvervuiling, bacteriën, virussen en andere schadelijke prikkels.

De huid is je isolatielaag

De huid is je isolatielaag

Een gezonde huid houdt een constante lichaamstemperatuur van 37ºC in stand, via transpiratie en het vernauwen of verwijden van bloedvaten.

Met de huid kun je voelen

Met de huid kun je voelen

De huid is bedekt met receptoren waarmee je warmte en kou, pijn en genot kunt voelen. De huid weerspiegelt je gevoelens en is onlosmakelijk verbonden met je lichamelijke en geestelijke welzijn.

De huid is onderdeel van je immuunsysteem

De huid is onderdeel van je immuunsysteem

Je huid kan ziekteverwekkers herkennen en je afweermechanismen activeren.

De huid vernieuwt zichzelf

De huid vernieuwt zichzelf

Je huid verliest elke dag dode huidcellen en maakt elke 28 dagen een nieuwe huidlaag aan. Zelfs als je slaapt is je huid voortdurend bezig zichzelf te vervangen en vernieuwen.

Het belang van een gezonde huid

Het belang van een gezonde huid

De huid is een veerkrachtig en complex orgaan, met meerdere lagen huidweefsel, collageen en talgklieren. De huid is een belangrijke spiegel van je innerlijke gezondheid en welzijn, en andersom hebben je gezondheid en welzijn weer invloed op de huid.

Help je huid om jou te helpen

Help je huid om jou te helpen

Je huid helpen op haar best te blijven begint met het kiezen van producten voor dagelijks gebruik die geschikt zijn voor jouw huidtype. Een gezonde huid reageert op seizoensveranderingen, de omgeving, reguleert het vochtgehalte en de temperatuur en beschermt je tegen externe factoren.

Met dagelijkse huidverzorging kun je het natuurlijke herstellingsvermogen van je huid voortdurend ondersteunen. Door onze huid elke dag een handje te helpen, kan ze optimaal haar werk doen.