JE RESULTATEN

Hey Je hebt waarschijnlijk een gevoelige of een atopische huid

Bij een gevoelige huid is de barrièrefunctie van de bovenste huidlaag vaak verzwakt, waardoor ze makkelijker beschadigd raakt. Bij een atopische huid bestaan de symptomen uit roodheid, jeuk en een droge huid op het lichaam en het gezicht. De huid kan ook gevoelig reageren bij aanraking met stof, dierenharen, vervuiling en bepaalde materialen zoals wol en synthetische stof.

Er zijn vele oorzaken voor een gevoelige huid: het weer, voeding, vervuiling of stress kunnen een rol spelen, net als reacties op bepaalde huidverzorgingsproducten en cosmetica. Bescherm de gevoelige huid door dermatologisch geteste producten te gebruiken die irritaties kalmeren, de huidbarrière herstellen en je huid dagelijks mild voeden. Een atopische huid is een veelvoorkomende aandoening die noch besmettelijk noch onomkeerbaar is, en kan worden veroorzaakt door erfelijkheid, de omgeving en veranderingen in de natuurlijke beschermlaag van je huid. Wees dus met name voorzichtig bij weer met een geringe luchtvochtigheid of heel koud weer, en bij het gebruik van irriterende stoffen zoals schoonmaakmiddelen, zeep, parfum en andere geurstoffen.

Ik woon in een stad

Een gevoelige huid kan sterk reageren op de slechte luchtkwaliteit, uv-stralen, stress en andere factoren van het stadsleven. Hetzelfde geldt voor een atopische huid. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen en intensief te hydrateren om de natuurlijke afweer van je huid een boost te geven. Vergeet ook niet om zonbescherming aan te brengen. Gebruik voor een atopische huid producten die rijk zijn aan emolliënten om de huid te kalmeren en verzachten.

Ik word blootgesteld aan centrale verwarming of airconditioning

Blootstelling aan centrale verwarming kan de gevoelige huid uitdrogen en irriteren, en de symptomen van een atopische huid verergeren. De huid op milde wijze hydrateren met gerichte en dermatologisch geteste producten kan helpen om schilfers en jeuk te verminderen en de natuurlijke beschermlaag van de huid een boost te geven.

Ik rook regelmatig

Roken is met name schadelijk voor de gevoelige en atopische huid omdat het in verband wordt gebracht met acne en psoriasis. Het berooft de huid van zuurstof en veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels en hyperpigmentatie, verhoogt de gevoeligheid voor uv-stralen en verstoort de vochtbalans.

Ik drink minder dan 8 glazen water per dag.

Water drinken is essentieel voor de algemene gezondheid, en met name voor de hydratatie van de huid. We raden aan om dagelijks voldoende water te drinken om je huid van binnenuit gezond te houden.

Ik draag elke dag make-up

Reinig en hydrateer de gevoelige of atopische huid grondig en op milde wijze. Vermijd exfoliërende producten en producten die allergenen, geurstoffen en alcohol bevatten. Gebruik ook geen reinigingsdoekjes of heet water bij het wassen van je gezicht.

Feiten over een gevoelig huid

FEITEN 1

Een gevoelige huid kan overal op het lichaam optreden, maar komt meestal voor rond de ellebogen, handen, knieën en wangen.

FEITEN 2

Een gevoelige huid is een algemene term en geen klinische diagnose, dus als je aan een gevoelige of atopische huid lijdt, is het belangrijk om advies in te winnen bij een dermatoloog om te kijken wat de oorzaak is en wat voor veranderingen met betrekking tot je levensstijl en voeding je kunt doorvoeren om verbetering te zien.

FEITEN 3

Een gevoelige huid kan het resultaat zijn van een overactief immuunsysteem nadat het lichaam iets als een bedreiging heeft gezien. Dit is vaak het geval met huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

FEITEN 4

Als je huid gevoelig begint te worden, is dit een teken dat de huidbarrière verzwakt is. Dit kan door externe factoren komen zoals het weer of vervuiling, of door innerlijke veranderingen zoals stress of vermoeidheid. Je kunt het altijd voelen voordat je het ziet.

Jouw routine

Eerste stap

Hoewel je geen invloed hebt op alle interne en externe factoren die tot huidgevoeligheid leiden, heb je wel controle over de producten die je gebruikt. Versterk de natuurlijke beschermlaag van je huid door microbioomvriendelijke producten te gebruiken die de natuurlijke afweer van de huid een boost geven en het natuurlijke vochtgehalte op peil houden.

Tweede stap

Gebruik producten met een minimum aan ingrediënten en die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige huid. Dit geldt tevens voor producten die je onder de douche en in bad gebruikt. Onthoud dat badschuim en bruisballen je huid kunnen irriteren. Het is ook belangrijk om op te letten bij het kopen van schoonmaakmiddelen en wasmiddelen omdat sommige producten tot irritatie kunnen leiden en huidreacties en zelfs allergieën kunnen veroorzaken.

Derde stap

Gevoeligheid in de oksels kan behandeld worden met gespecialiseerde deodoranten en door aerosolsprays te vermijden. Heb je gevoelige handen? Draag dan handschoenen als je de afwas doet, want heet water en agressieve chemische stoffen kunnen de huid nog verder irriteren.