OVER DE HUID

Hoe je het huidmicrobioom van je oksels beschermt en nare luchtjes voorkomt: natuurlijke deodorants voor een gevoelige huid

Of het nu door een lange, zware werkdag of een pittige sessie in de sportschool komt, we hebben allemaal weleens met okselluchtjes te maken gehad. Het interessante is dat de geur niet door het zweet wordt veroorzaakt, maar door de okselbacteriën.

Het zweet zelf heeft geen geur, maar is het resultaat van bacteriën op de huid die de natte axillaire huidcellen afbreken

Dr. Zac Handler

Vrouw die de huid onder haar armen verzorgt

Onze huid is volledig bedekt met bacteriën. Sommige daarvan zijn goed voor ons, sommige wat minder goed. Al deze bacteriën en de miljoenen andere organismen die op onze huid leven, worden samen het huidmicrobioom genoemd.

Hethuidmicrobioom en je oksels

Zoals hierboven al beschreven, is je huid bedekt met goede bacteriën en slechte. Sommige van deze bacteriën zijn specifiek voor bepaalde delen van je lichaam, bijvoorbeeld je oksels. Om je huid gezond te houden, heb je een gebalanceerd en gezond huidmicrobioom nodig. De slechte okselbacteriën veroorzaken niet alleen lichaamsgeurtjes, ze kunnen ook gevoeligheid en irritatie veroorzaken. Dit gebeurt als je te veel slechte en te weinig goede bacteriën hebt. Daarom is het belangrijk om een goede balans te bewaren en de juiste oplossingen voor jezelf te kiezen. Dit kan een deodorant voor de gevoelige huid of een deodorant zonder chemicaliën zijn.

Waarom de goede bacteriën zo belangrijk zijn

De goede bacteriën zijn nodig om de huid van je oksels gezond te houden. Zij maken deel uit van je natuurlijke eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ze voorkomen tevens dat slechte bacteriën zich op de huid vestigen, waarvan sommige huidirritaties kunnen veroorzaken, en tot gevoeligheid en irritaties kunnen leiden. Daarom is het belangrijk om de goede bacteriën op de huid te verzorgen. Je zou zelfs kunnen overwegen om een speciale microbioom-deodorant te gebruiken.

Bescherm je huidmicrobioom en voorkom lichaamsgeurtjes

Je gebruikt nu waarschijnlijk een normale deodorant of antitranspirant, en dat is prima. Deze houden de geurtjes onder controle, maar ze verzorgen niet altijd je huidmicrobioom. Sanex heeft een nieuwe lijn deodorants ontwikkeld met een speciale anti-irriterende formule en een gepatenteerd complex van prebiotica, om de goede huidbacteriën te verzorgen en de bacteriën die geurtjes veroorzaken te bestrijden.

Welke deodorant je moet kiezen

Zoek je een deodorant, overweeg dan Sanex BiomeProtect Dermo Anti-irritation Deodorant Spray of Roll On. Deze bestrijden de bacteriën die luchtjes veroorzaken en respecteren de goede bacteriën. Ze geven je beide 48 uur lang bescherming en werken hard om je huid op haar gezondst te houden.

Referenties:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26855863/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25077920/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31190339/

delen