JE RESULTATEN

Hey Je hebt waarschijnlijk een vette huid

Een vette huid treedt op wanneer de talgklieren te veel talg, oftewel huidvet produceren, waardoor de huid er glanzend of vettig uit kan zien. De poriën zijn vaak vergroot en kunnen verstopt raken door overtollig talg, met als gevolg acne. Hormonale veranderingen kunnen ook zorgen voor een vette huid.

Het is belangrijk om niet te veel op een vette huid te smeren om de natuurlijke afgifte van huidvet te helpen beperken en onzuiverheden te verminderen zonder het vochtgehalte aan te tasten. Kies pH-neutrale huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om een vette huid te helpen de balans te herstellen en behouden door haar te hydrateren zonder vettig te maken.

Zorg extra goed voor je vette huid bij warm weer, want hitte kan tot het produceren van meer huidvet leiden.

Ik woon in een stad

Vervuilingsdeeltjes zijn kleiner dan de meeste huidporiën en hechten zich aan huidvet en zweet, wat verstopping, puistjes en overmatige talgproductie veroorzaakt. Kies voor producten die helpen om een vette huid weer in balans te brengen.

Ik word blootgesteld aan centrale verwarming of airconditioning

Centrale verwarming kan bij een vette huid tot verhoogde talgproductie leiden, met als gevolg een glimmende huid, verstopte poriën en puistjes. Bescherm je huid met producten die helpen om haar weer in balans te brengen, en die niet te vettig zijn.

Ik rook regelmatig

Roken berooft de huid van zuurstof, verhoogt de talgperoxidatiegraad en vermindert de hoeveelheid vitamine E, waardoor er verstopte poriën en acne ontstaan. Het versterkt ook vroegtijdige veroudering en creëert een ongelijkmatige teint.

Ik drink minder dan 8 glazen water per dag

Door te hydrateren produceren talgkliertjes minder huidvet. Het drinken van voldoende water gedurende de dag kan verstopte poriën en ontstekingen verminderen, waardoor een vette huid weer in balans komt.

Ik draag elke dag make-up

Verwijder dagelijks zorgvuldig alle sporen van make-up om acne en mee-eters te voorkomen. Reinig en hydrateer je huid en vermijd producten met agressieve stoffen die de natuurlijke balans kunnen verstoren.

Feiten over een vette huid

FEITEN 1

Het vet op je huid wordt geproduceerd door talgklieren. Elke porie op je huid is een kleine klier die huidvet, oftewel talg produceert. Dit houdt je huid op een natuurlijke manier gehydrateerd en gezond. Sommige mensen hebben echter overactieve talgklieren, die voor een vette huid zorgen.

FEITEN 2

Te veel huidvet kan je huid er glanzend of vettig uit laten zien. Het kan ook tot imperfecties zoals puistjes leiden doordat de poriën verstopte raken.

FEITEN 3

Naarmate mensen ouder worden, treden er schommelingen op in de hormoonspiegel die directe gevolgen hebben voor de huid. Hormonale veranderingen kunnen vaak tot een vettere huid leiden, met name rond de T-zone, maar hormonen kunnen er ook voor zorgen dat de huid uitdroogt en haar elasticiteit verliest.

FEITEN 4

Naast hormonen kan een vette huid ook worden veroorzaakt door erfelijkheid, te vaak wassen (regelmatige scrubben of exfoliëren of het gebruik van agressieve zeep verwijdert de natuurlijke beschermlaag van bacteriën die op je huid leven), voeding en externe factoren zoals luchtvochtigheid en hoge temperaturen.

Jouw routine

Eerste stap

Was je huid niet te vaak. Als je probeert het overtollige vet weg te wassen, verwijder je de beschermlaag van bacteriën die op je huid leven. Daarmee verstoor je de natuurlijke balans van je huid waardoor ze nog meer talg gaat produceren.

Tweede stap

Gebruik huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor een vette huid. Zorg dat de producten die je gebruikt op water gebaseerde lotions of gels zijn om te voorkomen dat je nog meer vet op je huid aanbrengt.

Derde stap

Voeding speelt een belangrijke rol in de balans van je huid. Het eten van voedingsmiddelen die veel suiker, vetten en zuivel bevatten, kan tot overactieve talgklieren leiden en imperfecties en puistjes veroorzaken.