JE RESULTATEN

Hey Je hebt waarschijnlijk een droge tot zeer droge huid

Een droge tot zeer droge huid heeft een tekort aan vocht waardoor ze er dof kan uitzien en gevoeliger is voor rimpels, huidaandoeningen en allergische reacties. Huidcomponenten waaronder lipiden en eiwitten vormen een barrière om het vocht vast te houden en als deze beschadigd raken, verdampt het vocht en wordt de huid zeer droog.

Je huid heeft extra vocht nodig om de beschermlaag te versterken en aan te vullen. Kies voor hydraterende, microbioomvriendelijke producten die mild reinigen en voeden door het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil te houden en de natuurlijke afweer een boost te geven.

Zorg extra goed voor je huid in warm, koud of winderig weer om te voorkomen dat ze barst of geïrriteerd raakt.

Ik woon in een stad

Het stadsleven kan de zeer droge huid dof, pijnlijk en geïrriteerd maken. Geef de natuurlijke afweer van je huid een boost door haar goed te hydrateren en mild te reinigen. Kies voor producten met een zonbeschermingsfactor en anti-oxidanten.

Ik word blootgesteld aan centrale verwarming of airconditioning

Blootstelling aan centrale verwarming kan de bovenste en onderste huidlagen uitdrogen. Goede hydratatie houdt je huid in optimale conditie en vermindert schilferen en jeuk.

Ik rook regelmatig

Roken versterkt de symptomen van een droge huid omdat het moeilijker is om het vochtgehalte op peil te houden. Het versnelt veroudering, rimpels en fijne lijntjes, versterkt littekenvorming en pigmentatie en verhoogt de gevoeligheid voor uv-stralen.

Ik drink minder dan 8 glazen water per dag

Water drinken is essentieel voor de algemene gezondheid, en met name voor het hydrateren van onze huid. We raden aan om dagelijks voldoende water te drinken om je huid van binnen en buiten gezond te houden.

Ik draag elke dag make-up

Zorg dat je alle sporen van make-up dagelijks verwijdert en je huid grondig reinigt en hydrateert, waarbij je producten vermijdt die de natuurlijke balans of beschermlaag kunnen verstoren en tot irritaties kunnen leiden.

Feiten over een droog huid

FEITEN 1

Hoewel het vaker optreedt tijdens de winter/koudere maanden, kan een droge huid het hele jaar voorkomen.

FEITEN 2

Droogheid is een probleem dat wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals de zon, vervuiling en in sommige gevallen erfelijkheid.

FEITEN 3

Een droge huid is niet hetzelfde als een vochtarme huid. Een vochtarme huid treedt op als het lichaam een tekort aan water heeft terwijl een droge huid een huidtype is.

FEITEN 4

De beste manier om een droge huid te behandelen is door een vaste verzorgingsroutine aan te houden en haar het hele jaar door te hydrateren. Hoewel water drinken altijd helpt, is het voor mensen die een zeer droge huid hebben ook essentieel om daar speciale verzorgingsproducten voor te gebruiken.

Jouw routine

Eerste stap

Naarmate de seizoenen veranderen, is het belangrijk om je routine bij te werken om beter op de huidige omgeving aan te sluiten. Gebruik in de zomer op water gebaseerde lotions en in de winter dikkere op olie gebaseerde crèmes om een droge huid aan te pakken.

Tweede stap

Drink 8 glazen water per dag. Dit helpt om je huid op een natuurlijke manier te hydrateren terwijl gifstoffen af worden gevoerd om je huid soepel te houden, de pH-balans te ondersteunen en een gelijkmatige teint te behouden.

Derde stap

Gebruik milde, zeepvrije producten en vermijd lange, hete douches. Probeer microbioomvriendelijke producten die je huid niet van haar natuurlijke beschermlaag beroven. Dit geeft de verdediging van je huid een boost en houdt het vochtgehalte op peil om je huid veerkrachtig en gehydrateerd te houden. Het kan ook helpen om kleding te dragen die van natuurlijke vezels zijn gemaakt, zoals katoen en zijde, en materialen als polyester, nylon en andere synthetische stoffen te vermijden. Dit voorkomt barstjes en jeuken en laat je huid ademen.