Over de huid

Huidverzorgingstips: wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid?

De behoeften van onze huid veranderen voortdurend en alles van het weer tot aan het immuunsysteem kan invloed hebben op de gezondheid van onze huid. Een veelvoorkomend probleem waar alle huidtypen echter last van kunnen krijgen is een vochtarme huid, die vaak verward wordt met een droge huid. Maar hoe weet je wat het verschil is en zorg je ervoor dat je volledig tegemoetkomt aan de behoeften van je huid?

Waardoor wordt een droge huid veroorzaakt?

Een droge huid kan veroorzaakt worden door omgevingsfactoren zoals de zon, luchtvervuiling en luchtvochtigheid, maar soms is het ook een erfelijke kwestie. Bij een drogere huid is de beschermende barrière vaak verzwakt. Hierdoor heeft deze moeite om vocht en lipiden die belangrijk zijn voor de hydratatie, vast te houden. Soms worden bepaalde producten zoals moisturizers niet zo goed door de droge huid opgenomen, dus zijn er zwaardere crèmes nodig. Bij een droge huid heb je ook vaak last van schilfers, een strak gevoel en een doffe teint.

Huidverzorgingstips: wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid?

Vochtarm verwijst niet naar een bepaald huidtype maar naar het effect op de huid van te weinig vocht in het lichaam. Je kunt vaak merken of je huid vochtarm is aan de manier waarop zij producten opneemt. Een vochtarme huid neemt een moisturizer vaak gemakkelijk op en lijkt daarna nog meer nodig te hebben. Je huid kan ook strak aanvoelen als je uit de douche komt en er dof en grauw uitzien.

Zorgen voor een vochtarme huid

Het is belangrijk een vochtarme huid voldoende te hydrateren om haar te beschermen tegen schade. Als je eenmaal hebt ontdekt dat je huid vochtarm is, kun je de juiste bodylotion en moisturizer gaan gebruiken om haar te hydrateren. Probeer ook zo'n zes tot acht glazen water per dag te drinken om je huid van binnenuit te hydrateren.

De beste moisturizers en huidverzorgingsproducten

Verzorging voor de droge huid:

Sanex Zero% Dry Skin Shower Gel bevat natuurlijke moisturizers en minder chemische ingrediënten en kan helpen je huid gehydrateerd en gezond te houden. Breng na het douchen een hydraterende moisturizer aan zoals Sanex Zero% Sensitive Skin Body Lotion om het vocht in te sluiten en je huid zacht en prettig aan te laten voelen.

Verzorging voor de vochtarme huid

Een geweldige manier om in de behoeften van een dorstige, vochtarme huid te voorzien is met behulp van een vochtinbrengende bodywash, zoals Sanex Dermo Shower Gel. Deze is ideaal voor de normale tot droge huid. Helpt de beschermende barrière van de huid herstellen en houdt de natuurlijke pH-waarde in stand, die beide verzwakt kunnen zijn bij een droge huid. Breng daarna Sanex Zero% Sensitive Skin Body Lotion aan.

DELEN

 Deskundig Advies

Deskundig Advies

Dr Zac Handler

"Hydrateer een dorstige en vochtarme huid met een vochtinbrengende bodywash.”