OVER DE HUID

Hoe huidcontact met onze dierbaren ons immuunsysteem kan versterken

Vanaf het moment dat we worden geboren hebben we fysieke aanraking nodig. Ons allereerste huidcontact is met onze vader of moeder. Hoe oud we ook worden, we blijven behoefte houden aan fysiek contact met anderen. Denk maar aan die knuffel die je gelijk een fijn gevoel geeft als je even in de put zit, een liefdevolle omhelzing van je partner of een vriend die een arm om je schouder slaat. Naast een fijn gevoel zorgt aanraking ook voor andere voordelen en kan het zelfs je immuunsysteem versterken. Lees verder om te ontdekken hoe dit werkt.

Hoe gevoelige huid te verzorgen: oorzaken, behandeling en preventie

Huidcontact voor een gezond immuunsysteem

Of je nu elkaars hand vasthoudt, een rugmassage krijgt of wordt geknuffeld, je ervaart direct de voordelen van huidcontact. Studies hebben aangetoond dat als je gestrest bent en je een positieve fysieke aanraking van iemand krijgt, je hartslag dan omlaag gaat, je bloeddruk wordt verlaagd en je stresshormonen afnemen. Daarnaast is er ook een verhoging van oxytocine, het liefdeshormoon, dat ons helpt te ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat huidcontact ons immuunsysteem kan versterkendoordat het ons stressniveau verlaagt. Dit komt doordat stress leidt tot de productie van cortisol, en dit heeft een negatief effect op je immuunsysteem.

Boost het immuunsysteem van baby's

Goede bacteriën op onze huid en in onze darmen zijn een belangrijk onderdeel van een gezond immuunsysteem. Zij helpen voorkomen dat slechte bacteriën zich vermeerderen op onze huid en in ons lichaam. Als baby's net zijn geboren, hebben ze deze goede bacteriën nog niet. Daarom is huidcontact zo belangrijk voor pasgeborenen. Als baby's huidcontact maken, worden de goede bacteriën op de huid van hun moeder overgebracht naar hun eigen huid, wat ze tegen bepaalde vormen van infecties kan beschermen. Daarom is het goed als moeders na de bevalling om zo lang mogelijk huidcontact te hebben met hun pasgeboren baby. 


Doe het beste voor je huid om fysiek contact zo aangenaam mogelijk te maken. 

                                 ”

 

Hoe de huidverzorgingsproducten van Sanex kunnen helpen bij fysieke aanraking

Omdat huidcontact zo belangrijk is en het je immuunsysteem kan versterken, wil je natuurlijk een zachte, soepele huid die prettig is om aan te raken. Sanex heeft een aantal producten die je hierbij kunnen helpen. Je zou Sanex Dermo Moisturising Shower Gel kunnen proberen, die ideaal is voor de normale tot droge huid. De zachte formule helpt bij het hydrateren, beschermen en vernieuwen van de huidbarrière, terwijl de natuurlijke pH-waarde wordt behouden. Je zou ook Sanex Zero% Shower Gel voor de normale huid kunnen proberen. Deze is dermatologisch getest en samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De douchegel bevat geen sulfaten, zeep of kleurstoffen, om het risico op huidirritatie te beperken.

DELEN

Gespecialiseerde dermatoloog

DESKUNDIG ADVIES

Dr Zac Handler

Over cleansing with harsh products and soaps can strip skin of essential oils and lipids.