OVER DE HUID

De relatie tussen ouder en kind versterken

Vanaf het moment dat ze worden geboren, en tijdens elke levensfase, wil je je kinderen bijstaan om ze te begeleiden, verzorgen en liefde te geven. Daarom is een gezonde band tussen ouder en kind zo belangrijk. Want het is deze ouderrelatie die een solide, gezonde en liefdevolle steun aan de levens van je kinderen kan geven, om ze te helpen slagen en de weg te vinden in hun leven.

Aanraking is cruciaal voor het scheppen van de eerste emotionele band met ouders en voor de menselijke ervaring.

David Linden, Professor Neurowetenschappen aan de Johns Hopkins Universiteit
Martha Thomas, schrijver

Hoe ouder-kind relaties te versterken

Waarom een gezonde band tussen ouder en kind zo belangrijk is

De interactie en relatie tussen ouders en kinderen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, zowel op jonge als oudere leeftijd. Een goede ouderrelatie en familieband bevorderen de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling van je kind. Ze leggen tevens de basis voor het karakter, de levenskeuzes en het algemene welzijn van je kind. Een paar voordelen van een positieve band tussen ouder en kind:  

  • Kinderen hebben een betere kans op het ontwikkelen van een gelukkige relatie met andere mensen tijdens hun leven.
  • Je kinderen leren om te gaan met hun emoties tijdens stressvolle of moeilijke situaties.
  • Het bevordert de mentale, taalkundige en emotionele ontwikkeling. 
  • Het legt de basis voor betere sociale en academische vaardigheden.  

Manieren om de band tussen ouder en kind te versterken

Elke ouder heeft een andere manier van opvoeden, die ook per kind verschilt. Dit is heel normaal. Maar er zijn bepaalde manieren waarop je de relatie tussen ouder en kind kunt verbeteren. Dit zijn een paar van die manieren:

  • Je kinderen vertellen dat je van ze houdt.
  • Samen spelen om je kinderen te helpen diverse vaardigheden op te bouwen.
  • Tijd vrijmaken om ongestoord naar je kinderen te luisteren en met ze te praten.
  • Een positieve aanraking kan je kinderen een geliefd en veilig gevoel geven.  

Badderpret en ouderrelaties

De kracht van badderpret wordt soms als vanzelfsprekend gezien. Badderpret met baby's en kinderen is slechts een van de vele manieren om als gezin een band met elkaar op te bouwen en kan een enorme impact op je kinderen maken. Omdat het merendeel van je tijd wordt opgeslokt door werken, boodschappen doen, koken, schoonmaken en andere dingen, kan qualitytime met je kinderen er soms bij inschieten. Dan kan baddertijd met baby's en kinderen een uitkomst zijn. Het is een moment waarop je wordt gedwongen om het even rustiger aan te doen en je volledig op je kinderen te concentreren. Het huidcontact tijdens het badderen versterkt de ontwikkeling en het vertrouwen tussen jou en je kinderen. Het is ook een goede gelegenheid om hun huid met de juiste producten te verzorgen. 

Hoe Sanex helpt

Omdat baddertijd een belangrijk deel uitmaakt van de relatie tussen ouder en kind, moet je daar optimaal van profiteren. Eén manier om dat te doen is de juiste producten te kiezen die de huid van je kleintje verzorgen. Probeer Sanex Dermo Kids Bodywash & Foam Bath, geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Het is een 2-in-1 bodywash en badschuim, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen. Het reinigt op zachte wijze terwijl de jonge huid wordt beschermd en gerespecteerd voor een schoon, gezond en zacht gevoel. Je zou ook Sanex Zero% Head to Toe Wash kunnen gebruiken, dat door kinderartsen is goedgekeurd en geen parfum, sulfaten, kleurstoffen of zeep bevat. Deze verzorgt ook de kwetsbare huid van je kleintje om haar elke dag schoon en gezond te houden.

Geniet van baddertijd samen om de relatie tussen ouder en kind een boost te geven.

DELEN

Gespecialiseerde dermatoloog

DESKUNDIG ADVIES

Dr Zac Handler

Over cleansing with harsh products and soaps can strip skin of essential oils and lipids.