De functies van een gezonde huid

Sanex begrijpt dat de huid van mannen anders is dan die van vrouwen en dat met name de huid aan de onderkant van de arm erg gevoelig is. We begrijpen ook dat sommige huidsoorten net dat beetje extra zorg nodig hebben. De producten van Sanex sluiten altijd goed aan op de behoeften van onze klanten. Alleen een gezonde huid kan immers optimaal functioneren.

De huid vormt je bescherming

Een gezonde huid vormt als het ware een dubbele beschermlaag: indringers worden geweerd en vocht wordt binnenshuis gehouden. De huid is de eerste verdedigingslinie van het lichaam en beschermt je tegen schokken, uv-straling, vervuiling, bacteriën, virussen, schimmels en andere gevaarlijke stoffen.

De huid vormt de isolatie van het lichaam

Een gezonde huid houdt de temperatuur van het lichaam op 37 ºC met behulp van lichaamseigen processen als zweten en het verwijden van bloedvaten.

De huid is onderdeel van het immuunsysteem

De huid kan infecterende organismen herkennen en het lichaam laten reageren met een verdedigingsreactie.

Met de huid kun je voelen

De huid bevat receptoren waarmee je kou, warmte, pijn en genot kunt voelen. De huid weerspiegelt gevoelens van woede of schaamte. De huid is meer dan alleen een buitenlaag. Dit orgaan is namelijk nauw verbonden met het lichamelijke en emotionele welzijn.